Hitta Energin i Höstmörkret

Skickad

Tips till att boosta energin

Att tappa energi när klockan närmar sig eftermiddagen är något som händer alla. I höstmörkret kan detta ske i högre grad och energin kan försvinna totalt samtidigt som solen går ner. Här finns fem tips på hur man kan boosta energin i vardagen:

  1. Skaffa dig bra sov rutiner: Att somna och vakna vid samma tidpunkt varje dag resulterar i att man håller sig pigg längre under sina vakna timmar. Målet är att få bra sov rutiner med minst åtta timmars sömn.
  2. Ät balanserat: En balanserad diet med stadig frukost och lunch får dig att komma igång ordentligt på morgonen och behålla energin under dagen. Om man utesluter en måltid resulterar det i att energin kraftigt sjunker och kroppen blir utmattad.
  3. Snacks: Om trötthet uppstår i kombination med hunger kan ett litet mellanmål vara lösningen. Ibland kan en näve nötter vara receptet för en piggare eftermiddag.
  4. Drick vatten: Trötthet är ett av de första symptomen av att vara uttorkad. Försök ha ett glas vatten vid din sida under hela dagen och se till att det ständigt fylls på. Lägg till en skiva citron eller gurka för att förfriska smaken.
  5. Ta en promenad: Om du har suttit ner eller stirrat på en skärm i flera timmar behöver kroppen röra på sig. Om du inte har möjlighet att ta en promenad ute i friska luften bör du åtminstone ta en omväg genom kontoret eller trapporna istället för hissen.

För fler tips på hur du kan öka energin, läs här

Skribent
Kategorier Nyheter, Nyheter

← Äldre Nyare →