Skickad

Första Upplagan av Fastighetskvinnan

Det var i Spegelsalen på Grand Hotel i Stockholm som den allra första upplagan av Fastighetskvinnan hölls och blev en enorm succé. Heldagsseminariet var till för att lyfta fram jämställdhetsfrågan i fastighetsbranschen och de 260 peroner som dök upp avspeglar storleken på ämnets efterfrågan.

Det unika med seminariet var att det enbart var kvinnliga talare som hade fokus på mångfald och jämställdhet i fastighetsbranschen. Totalt fanns 33 olika talare på scenen med ett späckat schema. Fastighetskvinnans resultat var en uppfattning av ett mycket inspirerande och intressant dagsseminarium. Nästa års upplaga av seminariet förväntas locka ännu fler deltagare och Lokalnytts ägare och vd, Rolf Andersson, har ambitioner att få fler manliga deltagare.

Läs mer om Fastighetskvinnan här

Skribent
Kategorier Nyheter

Skickad

Årets största affär gick på omkring 11,5 miljarder kronor när amerikanska Starwood Capital köpte Sveareal och nordiska DNB Nor Eiendomsinvest I.

I affären ingick 79 svenska fastigheter från Sveareal, varav 49 procent är kontorsfastigheter, 37 procent logistikfastigheter, sju procent är hotell samt en procent övrigt. Totalt uppgick den sammanlagda ytan till 838 000 kvadratmeter. I november 2013 gick Starwood Capital in i Norden med köpet av sju av KF Fastigheters handelsplatser till ett värde av 3,9 miljarder kronor.

Utökar närvaron på Svenska marknaden

”Vi är nöjda att kunna utöka vår svenska närvaro med en sådan här start fastighetsportfölj, särskilt efter den första framgångsrika affären förra året”, säger transaktionschefen i Europa, Zsolt Kohalmi, för Starwood Capital.
Starwood Capitals affär är den största i Norden i år. 91 procent av Sveareals fastighetsportfölj är uthyrd och majoriteten, 56 procent, av fastigheterna är belägna i Stockholmsområdet.

Läs mer här

Skribent
Kategorier Nyheter

Skickad

Tips till att boosta energin

Att tappa energi när klockan närmar sig eftermiddagen är något som händer alla. I höstmörkret kan detta ske i högre grad och energin kan försvinna totalt samtidigt som solen går ner. Här finns fem tips på hur man kan boosta energin i vardagen:

 1. Skaffa dig bra sov rutiner: Att somna och vakna vid samma tidpunkt varje dag resulterar i att man håller sig pigg längre under sina vakna timmar. Målet är att få bra sov rutiner med minst åtta timmars sömn.
 2. Ät balanserat: En balanserad diet med stadig frukost och lunch får dig att komma igång ordentligt på morgonen och behålla energin under dagen. Om man utesluter en måltid resulterar det i att energin kraftigt sjunker och kroppen blir utmattad.
 3. Snacks: Om trötthet uppstår i kombination med hunger kan ett litet mellanmål vara lösningen. Ibland kan en näve nötter vara receptet för en piggare eftermiddag.
 4. Drick vatten: Trötthet är ett av de första symptomen av att vara uttorkad. Försök ha ett glas vatten vid din sida under hela dagen och se till att det ständigt fylls på. Lägg till en skiva citron eller gurka för att förfriska smaken.
 5. Ta en promenad: Om du har suttit ner eller stirrat på en skärm i flera timmar behöver kroppen röra på sig. Om du inte har möjlighet att ta en promenad ute i friska luften bör du åtminstone ta en omväg genom kontoret eller trapporna istället för hissen.

För fler tips på hur du kan öka energin, läs här

Skribent
Kategorier Nyheter, Nyheter

Skickad

Hur produktiva är dina anställda?

Människor arbetar i genomsnitt 45 timmar i veckan varav 17 anses vara ineffektiva.
Lösning:

 • Ställ frågor till dina anställda om deras arbetstimmar
 • Håll kommunikationsvägar öppna

55% av anställda relaterar deras produktivitet direkt till deras programvara
Lösning:

 • Se till att programvaran är anpassad för både dig och dina anställda
 • Se till att rätt träning och utbildning är (ständigt) tillgänglig

Människor spenderar 5,6 timmar i veckan i möten. 69% tycker att möten inte är produktiva.
Lösning:

 • Skär ner på möten
 • Överväg `stand up´-möten eller lunchmöten

Endast 34% använder bevisade planeringsverktyg och tekniker som hjälper nå mer fritid and balansera vardagen. 60% ett obalanserat arbetsliv och att vara ineffektiv bidrar till denna känsla.
Lösning:

 • Ha tillgång till verktyg som är relevanta för varje anställd
 • Ge möjlighet till produktivitetsträning

Anställda mottager i genomsnitt 42 e-postmeddelanden per dag
Lösning:

 • Utbildning i e-postproduktivitet

De mest vanliga produktivitetsfallgroparna

 • 32% otydliga mål, brist på kommunikation mellan anställda, ineffektiva möten
 • 29% tröghet
 • 31% otydliga prioriteringar

Lär dig uppskatta dina anställda. 69% säger att de skulle arbeta hårdare om de fick bättre uppskattning på jobbet.

Läs mer här

Skribent
Kategorier Nyheter, Nyheter

Skickad

Ibland kan mötena ta onödigt lång tid vilket gör arbetskollegorna mycket frustrerande.En effektiv dagordning kan lösa dessa problem!

Hur gör man?

Först och främst är det viktigt att skapa mallar om man har regelbundna möten. Det gör saker enklare för framtida möten både för andra och för dig själv.

Förberedning
Det är betydelsefullt att ge arbetskollegorna tid till att förbereda sig inför mötet. Det kan finnas information, dokument och andra saker som behövs läsas inför mötet. Därefter skapar man en lista på de ämnen som ska diskuteras under mötet. Sedan är det en bra idé att lägga till en del där kollegorna kan tillägga ämnen som de vill ha med på dagordningen.

Målmedveten Planering
När man skapar en dagordning är det viktigt att tänka på följande frågor för att effektivisera mötet.
1. Vad är det som du förväntar dig att avgöra i mötet?
2. Hur förväntar du dig att gå vidare till följd av mötet?

Håll Fast till Ämnet
Skapa en starttid för de olika ämnen samt uppskattad tid till alla.

Ta Ansvar
Dela ut ansvar till de olika medarbetarna i dagordningen. Det ska stå vem som ansvarar för vad, med vilken tid, och anteckningar om hur de ska redovisa sina åtgärder.

Avrunda
Skapa protokoll för mötet och se till att skicka ut till alla som deltog och andra personer som kan tänkas behöva informationen. Därefter är det bra att bestämma tidpunkt till nästa möte.

Vill du läsa mer:
http://www.ehow.com/how_2042528_write-effective-meeting-agenda.html

Skribent

← Äldre Nyare →