Skickad

Det traditionella arbetskonceptet, där man arbetar mellan kl. 9 och 17, är någonting som borde lämnas i det förflutna, i alla fall om man frågar millenniegenerationen. Detta skriver tidningen Forbes. Till denna grupp hör alla som är födda mellan 1980 och 1996 och dessa individer håller på att ta arbetsmarknaden med storm. 2025 beräknas upp till 75% av alla anställda höra till millenniegenerationen, eller generation Y, som de också kallas. Flexibilitet är nyckelordet för dessa arbetstagare, som inte ser samma klara avskiljning mellan arbete och fritid som tidigare generationer. Arbetet ses numera som en förlängning av det privata livet, vilket skapar behov av en arbetsatmosfär som verkligen är trivsam att vistas i.

Även om trivsamma kontor prioriteras, är det allt fler som föredrar ett mera freelance-aktigt jobb, där det inte är nödvändigt att vara på kontoret varje dag. Strikta regler för var och när man skall arbeta låter inte attraktivt i öronen på dem som idag träder in på arbetsmarknaden. Eftersom millenniegenerationen är så bekväm med de senaste digitala verktygen, är det lätt för dem att arbeta på distans. Digitaliseringen har öppnat helt nya möjligheter för ett flexiblare arbete och vissa företag har inte ett fysiskt kontor överhuvudtaget. Virtuella kontor är någonting relativt nytt på kontorsmarknaden, men har kommit att utstå som ett fungerande koncept för företag som inte behöver ett traditionellt kontor.

Millenniegenerationen har ofta beskrivits som krävande och självcentrerad, men deras sätt att göra arbetet så trivsamt som möjligt är även någonting som äldre generationer kan lära sig av. Detta även om det samtidigt finns aspekter som generation Y kunde lära sig av de äldre som varit ute i arbetslivet längre.

Källa: Create This Sort of Work Environment If You Want To Retain Millennials

Skribent

Skickad

Öppna utrymmen utan egna platser och en ledig och inspirerande arbetsatmosfär med kollegor från både ditt eget och andra företag. Låter det här spännande? Då kanske coworking kontor är någonting som även ditt företag borde testa. Att jobba på ett coworking kontor är någonting helt annat än att jobba på ett mera traditionellt kontor där alla har sin förutbestämda plats. Istället för att sitta vid samma arbetsstation varje dag har man på ett coworking kontor möjlighet till rotation. Känner du för att sitta i andra ändan av kontoret i morgon så är det bara att göra det.

På ett kontor som uppmuntrar till rotation, blir arbetsdagen även mera social och man får möjlighet att utöka sitt arbetsnätverk, vilket ju är så viktigt i dag! Dessutom får anställda på små företag, där det annars kanske bara sitter två eller tre personer, chansen att ta del av en större arbetsplatsgemenskap. Ofta erbjuder coworking kontor allt det där du annars skulle behöva fixa själv, bl.a. trådlöst nätverk, kaffemaskin och skilda utrymmen för möten eller telefonkonferenser.

Dessa faktorer gör att coworking kontor även är ett ypperligt alternativ för startup företag som snabbt vill komma igång med sin verksamhet utan att behöva fundera på allt det praktiska kring att skapa ett väl funktionerande kontor. Coworking kontoren ökar i alla städer allt eftersom att intresset för dem växer och de är snabbt på väg att bli en del av mångas vardag.

Skribent
Kategorier Nyheter

Skickad

Victoria. Det är namnet på den nya svenska stad som kan komma att byggas. Planen är en modern, kosmopolitisk stad byggd utifrån jämnställdhet och kulturell mångfald. Det är i dessa banor tankarna hos Anders Riedenfalk går. Riedenfalk har varit inblandad i liknande projekt i Kenya, och det är han som föreslår namnet Victoria. Tills dess att svenska folket får säga sitt är det också vad den heter på papper. Om man fick chansen att döpa en helt ny stad, vad hade man då velat att den skulle heta?

Tanken bakom staden byggd från grunden är att få Sverige att växa – lyfta blicken och tänka framåt. För närvarande blir det mest mer av det samma, när man expanderar städer som redan finns. Ridenfalk menar på att det finns en vilja hos bygg- och fastighetsbolagen att komma vidare från de gamla banorna.

Och för att bryta sig från de gamla banorna ännu mer berättar Riedenfalk att på kartan ska inte staden placeras för nära någon av de tre svenska storstäderna. Något han hoppas kommer balansera förhållandet mellan storstad och landsbygd och förhindra att de glider ifrån varandra ytterligare.

Det lär dock ta mer än 10 år innan spaden kan sättas i marken. Men alla idéer början som visioner och tankar, så kanske är Victoria (?) en stad som du, dina barn, eller barnbarn någon gång kommer till att bosätta er i.

Skribent
Kategorier Nyheter, Nyheter

Skickad

Fastighetsbolaget Acrinova skrev avtal i början av november om att förvärva fem stycken fastigheter i Landskrona. Totalt landar värdet på 130 miljoner kronor.

De fastigheter som ingår i affären uppgår sammanlagt till en uthyrningsbar yta på 20 000 kvadratmeter. Det avser en salig mix av industri, kontor och lager.

Säljaren till Acrinova är Per Sjöbohm. Han kommer efter förvärvet att ingå i Acrinovas organisation och arbeta med förvaltning i Landskrona och Helsingborg.

Tillträdet kommer ske i slutet av november, de 30e.

Acrinova i övrigt fokuserar på den sydsvenska fastighetmarknaden med tre affärdsområden; fastighetsägande i södra Sverige, förvaltar deras och andras fastigheter, och utvecklar samt bygger nya fastigheter, främst bostäder. Deras portfölj innehåller fastigheter från Trelleborg i söder upp till Jönköping.

Skribent
Kategorier Nyheter

Skickad

H&M-gruppen hyr sin största butik i Sverige i nya Mall of Scandinavia i Stockholm. Butiken kommer att erbjuda ett fullt koncept med hela bolagets sortiments inklusive de nya satsningarna på H&M Beauty och H&M Home. Uthyrningen sker av Unibail-Rodamco och omfattar 4000 kvadratmeter. Den totala arean för H&M-gruppen i Mall of Scandinavia blir dock 5500 kvadratmeter då de även ska öppna butik för COS och även & Other Stories. Det blir den första etableringen i ett köpcenter i Norden för COS.

H&M i Sverige i dagsläget

I dagsläget har H&M 147 butiker i Sverige, COS har två och & Other Stories har endast en.H&Ms etablering i Mall of Scandinavia ger en upplevelse som kunderna aldrig tidigare upplevt. Invigningen för Mall of Scandinavia är planlagd på löningshelgen fredagen den 25 september.

Skribent
Kategorier Nyheter

← Äldre Nyare →